with No hi ha comentaris

Una vegada han passat els primers dies, i com a reacció a la gran repercussió que ha suposat el desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia l’Assemblea ETSEIB ens veiem en l’obligació de posicionar-nos en un conflicte que no és ni senzill, ni neutre tal com des d’alguns sectors de la nostra societat se’ns vol fer creure.

Primerament volem mostrar el nostre suport al projecte que era el Banc Expropiat i del qual n’havia fet ús l’assemblea. Creiem fermament que aquests tipus d’espai ens permeten anar més enllà en el procés d’apoderament de les classes populars, servint com a eina de protesta reivindicant el dret a l’habitatge digne, a la utilització dels espais públics i comunitaris, en contra de l’especulació urbanística, en contra de la banca… I, d’aquesta forma, legitimant l’okupació, com en aquest cas, d’espais buits en propietat de la banca primer i de grans immobiliàries després.

Per altra banda, volem mostrar el nostre profund rebuig a l’actuació policial derivada de les protestes dels últims dies, en la que s’ha utilitzat una violència totalment desproporcionada causant desenes de ferits per cops de porra i per projectils de FOAM (les noves pilotes de goma). Ens sembla, si més no remarcable, l’èmfasi amb què s’està defensant un local buit i de propietat privada.

Tampoc volem acabar aquest comunicat sense fer esment als mitjans de comunicació de masses que, en contra del que s’hauria d’esperar d’ells, han basat les seves notícies i cròniques únicament amb la versió oficial, sense contrastar la informació i sense fer una anàlisi complet de la situació, centrant-se únicament en les destrosses derivades d’un conflicte molt més complex, així com l’omissió del significat que té el Banc Expropiat pel veïnat del barri, ja sigui per les activitats que s’hi fan com per la xarxa comunitària que teixeix o com a simple punt de trobada. Denunciem, doncs, que la propietat privada passi un cop més per davant de tot això.

D’aquesta manera i sabem que tenim exàmens i que és una època complicada del curs fem crida a participar de les mobilitzacions i activitats convocades pel Banc que segurament seguiran les pròximes setmanes.

MAI PODRAN DESALLOTJAR ELS NOSTRES SOMNIS!